19
Har på senaste tiden gått in i någon fas där jag fått för mig att jag ska vara sådär någolunda nyttig..
en vän visade mig det här receptet på en ''nyttigare'' kladdkaka, så jag passar på att dela mig mig.
Det här är väll ändå någonting som man äter 2-3 gånger i veckan..? haha.
en vän visade mig det här receptet på en ''nyttigare'' kladdkaka, så jag passar på att dela mig mig.
Det här är väll ändå någonting som man äter 2-3 gånger i veckan..? haha.
1 dl | strösocker | |
1 dl | ljus sirap | |
1 tsk | vaniljsocker | |
2 st | ägg | |
4 msk | kakao | |
1 krm | salt | |
1 dl | kesella, 1 % | |
1 dl | vetemjöl | |
Till formen | ||
1 tsk | margarin, eller smör till formen |
Tillagning
6 - 8 portioner
1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
Näringsvärde per portion:
Energi 183
Kolhydrater 34
Protein 5
Fett 3
Kommentarer
Trackback